Діди воювали: з'явилося відео про радянські права звільненого Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Діди воювали: з'явилося відео про радянські права звільненого Донбасу

Діди воювали: з'явилося відео про радянські права звільненого Донбасу
Джерело:  online.ua

У Маріуполі кілька сотень городян влаштували акцію протесту на проспекті Маршала Жукова, який  в рамках декомунізації хочуть перейменувати  на проспект Героїв АТО.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео-канал Donbas Public TV.


Жителі Маріуполя виступили з протестом проти перейменування проспекту навіть в тому випадку, якщо б йому дали іншу назву, скандували "Фашизм не пройде!" і критикували губернатора Донецької області Павла Жебрівського.


"Ми не хочемо, щоб нашу вулицю перейменовували, тому що наші діди воювали, наші батьки воювали", - заявила одна з активісток.


"Де їм ділянки виділяють, от нехай будують собі будинки, і називають вулиці ім'ям своїх героїв. А у нас свій герой, і не треба нас ні від кого звільняти!", - додала друга.


Відомо, що Георгій Жуков є героєм Радянського Союзу і потрапляє під закон про декомунізацію, оскільки відзначився чисельними наказами про розстріли червоноармійців, мародерством на окупованих територіях Німеччини, брав участь в придушенні революції 1956 року в Угорщині.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в Маріуполі в рамках декомунізації також хотіли перейменувати проспект Ілліча в пам'ять про героїв АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?