Діджиталізація: у Кабміні пропонують скасувати трудові книжки
Категорія
Політика
Дата публікації

Діджиталізація: у Кабміні пропонують скасувати трудові книжки

Діджиталізація: у Кабміні пропонують скасувати трудові книжки
Джерело:  online.ua

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував реформу діджиталізації уряду за 6-9 місяців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook-сторінку.

За словами посадовця, значний шмат паперового документообігу перепадає на кадрову взаємодію. Загалом канцелярії потрібно близько 50-100 мільйонів гривень щорічно на підтримання HR-документів.

Дубілет пояснив, що наразі він пропонує скасувати подачу документів на приймання на роботу у паперовій формі, провести зацифрування архіву, скасувати закон про обов'язкове зберігання документів 75 років тощо.

"Трудові книжки повинні, нарешті, піти в історію. Це, до речі, оцінить також бізнес", - підкреслив міністр.

Він додав, що Кабмін має створити цифровий реєстр державних службовців та ще багато іншого.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дмитро Дубілет розповів, що паперова документація сьогоденного українського уряду- одна з його головних вад. Такий підхід потребує значного грошового забезпечення, а також витрачення часу. Він, таким чином, оголосив масштабну діджиталізацію задля економії обох ресурсів - як державних коштів, так і часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?