Дієтолог пояснив, чому нам хочеться їсти навіть після ситного прийому їжі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дієтолог пояснив, чому нам хочеться їсти навіть після ситного прийому їжі

Дієтолог пояснив, чому нам хочеться їсти навіть після ситного прийому їжі
Джерело:  ELLE.ru

Відома дієтолог Бріджит Зайтлін запевняє, що відчуття задоволення після їжі не завжди залежить від того, скільки у ній міститься калорій або який об’єм має порція, передає ONLINE.UA з посиланням на  Elle.

Вона наголосила, що важливо оцінити поживні речовини у продуктах, які ви споживаєте. І це безпосередньо залежить від того, як швидко працює ваше тіло та витрачаються поживні речовини.

"Таким чином, якщо ви їсте продукти, які моментально засвоюються (що називається "прості" вуглеводи, наприклад, дріжджовий хліб або пасту), ви можете знову відчути голод менш, ніж за годину. А ось відчуття насичення зазвичай залежить від "ситої трійці": харчових волокон, білка та здорових жирів", - розповіла фахівець.

За її словами, волокна (овочі, фрукти, цільні злаки) – це те, що наповнює нас необхідними поживними речовинами; білок (бобові, горіхи, яйця, риба, курка, молочні продукти) дарує відчуття задоволеності від їжі, а здорові жири (горіхи, авокадо, оливкова олія) допомагають зберігати відчуття ситості упродовж тривалого проміжку часу.

"Другий важливий момент – кількість рідини, спожитої протягом дня. Наш мозок часто інтерпретує спрагу як голод, тому ви можете відчувати себе спустошеним, навіть якщо півгодини назад наїлися досхочу. І лише, якщо ви регулярно випиваєте від 8 до 10 склянок води на добу, то будете у змозі відрізнити спрагу від істинного голоду", – переконує дієтолог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що здоровим людям хліб необхідно їсти щодня, адже саме він є здоровим джерелом клітковини, вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?