За словами дієтологів, сидячи на дієті, можна сміливо дозволяти собі насолоджуватися стравами з будь-якої кухні, звертаючи увагу лише на їх калорійність. Про те, які ресторанні страви є низькокалорійними і придатними для схуднення, і розповідається у новині, яку передає Новое время.
Китайська кухня: ціла риба на пару, курка з брокколі без соусу.
Мексиканська кухня: салат фахитас з куркою, соус чилі без бобів, морепродукти, курка або яловичина на грилі з невеликою кількістю соусу сальса.
Японська кухня: сашимі, м'ясо або риба на грилі з соусом теріякі, негімакі.
Італійська кухня: мідії або устриці, салат з кальмарів, антипасто.
Грецька кухня: грецький салат з оливками і сиром фета, сувлаки з курки або ягняти, креветки або курка на грилі з овочами.
Спеціалізовані ресторани з морепродуктами: лобстер, крабовий салат, устриці, варена риба.