Дипломат пояснив, яку гру затіяв Путін по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Дипломат пояснив, яку гру затіяв Путін по Донбасу

Дипломат пояснив, яку гру затіяв Путін по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна вже довгий час затягує переговори по Донбасу - глава Кремля не лише відмовляється проводити нормандський саміт на рівні лідерів і домовлятися з українським лідером Володимиром Зеленським, а й постійно зриває переговори ТКГ. За цим криється гра Путіна, за підсумком якої він розраховує виконання всіх своїх умов по ОРДЛО, в тому числі надання особливого статусу цьому регіону на законодавчому рівні. Дипломат Олександр Потєхін, коментуючи ситуацію, пояснив, що Путін вичікує зміни керівництва Німеччини та Франції, яке, як сподівається президент Росії, посилить тиск на Україну з тим, щоб вона прийняла російські умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Україна24.

"Москва грає з нашої адміністрацією, урядом, керівництвом, з українською стороною в ТКГ в таку гру -" ми нікуди не поспішаємо ". На що розраховує Москва - думаю, неважко зрозуміти. Москва розраховує на те, що зміниться керівництво в Німеччині, Франції - і західні учасники "нормандського" формату посилять тиск на Україну з тим, щоб вона приймала російські умови ", - пояснив дипломат.

На думку Потєхіна, Путін також розраховує, що керівництво України допустить помилки, які приведуть до "справжнього громадянського конфлікту в Україні". Дипломат звернув увагу, що саме дестабілізації ситуації в нашій країні Путін чекає, щоб виступити "миротворцем", як це було у війні між Азербайджаном і Вірменією за Нагірний Карабах.

"Ситуація із заручниками, взагалі з окупованими Донбасом і Кримом ними розглядається через призму того, а що можна розхитати в плані політичної ситуації в Україні, щоб весь Захід з радістю погодився, що Росія буде пацифіцирувати Україну, тобто приблизно сценарій, який ми побачили в війні Азербайджану і Вірменії. Чого вони чекають - дестабілізації України, внутрішньої в першу чергу ", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, на недавнє засідання ТКГ вперше прийшов заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак, який безцеремонно відсунув представника Кремля в контактній групі Бориса Гризлова і почав звинувачувати Україну в небажанні визнавати бойовиків стороною переговорів. Козак вимагав, щоб на зустрічі обговорювали "дорожню карту", запропоновану Росією через своїх маріонеток. Члени української делегації в ТКГ вважають, що поведінка Козака, у якого реально здавали нерви, продемонструвала, що Кремль вимагає від учасників переговорів вигідного йому результату по Донбасу, а його немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна заявили про серйозну поступку Україні по Донбасу. Ця поступка, за словам глави МЗС РФ Сергія Лаврова, полягає в спробі створити так звану дорожню карту щодо врегулювання конфлікту в рамках Мінських угод. Лавров дав зрозуміти, що нічого більшого від Москви чекати не варто - Путін буде принципово стояти на своєму і домагатися імплементації в законодавство України "формули Штайнмаєра", яка передбачає надання особливого статусу Донбасу, блокуючи будь-які переговори, в тому числі і на вищому політичному рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?