Дипломат Путіна здивував заявою про мету бойовиків Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Дипломат Путіна здивував заявою про мету бойовиків Донбасу

Дипломат Путіна здивував заявою про мету бойовиків Донбасу

Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич

висловився про мету бойовиків Донбасу і обурився тим, що західні країни, як і Україна, називає їх сепаратистами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


«Не можемо не помітити, що не тільки західні колеги, а й представники української делегації вживають не передбачену «Комплексом заходів» (щодо виконання Мінських угод, - Ред.) термінологію, а саме називають ополчення Донбасу «сепаратистами». Якщо першим це можна пробачити через незнання, то до українських колег питання: невже Київ вважає, що мета представників Донбасу на переговорах в Мінську полягає в відділенні від України? Або це мета Києва?», - зазначив Лукашевич.


За його словами, за останні тижні політична ситуація в Україні помітно змінилася.


«Велика кількість різноспрямованих заяв від політичних діячів говорить про те, що зі зміною уряду в Україні з'явилися не тільки додаткові можливості врегулювання, а й додаткові ризики», - сказав він.


Зокрема, у Лукашевича викликає настороженість створення в Україні Міністерства у справах окупованих територій.


«Київ, мабуть, не вважає, що, підписавши мінський «Комплекс заходів», Донбас погодився жити в єдиній українській державі на передбачених в цьому документі умовах. Ця логіка передбачає або подальше відторгнення Донбасу від України - чому саме перешкоджає наявність «Комплексу заходів» - або спробу примусу Донбасу до повернення в Україну військовим шляхом», - сказав він.


Крім того, постпред наголосив, що в РФ звернули увагу на заяву віце-прем'єра України Павла Розенка про «припинення соціальних виплат, у тому числі пенсій жителям Донбасу, які живуть на окупованих територіях».


«Причому це стосується і тих, хто жив в інших регіонах України як вимушений переселенець, але повертається в Донбас. Час покаже, продиктовано це банальною жадібністю чи прагненням ще більше віддалити Донбас від України», - додав Лукашевич.


Нагадаємо,

бойовики ДНР відмовилися від ідеї створення "Новоросії" через об'єднання з ЛНР і почали говорити про своє бажання повернутися в Україну

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?