Дипломат розповів про відмашку Путіна, яку чекають в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Дипломат розповів про відмашку Путіна, яку чекають в Україні

Дипломат розповів про відмашку Путіна, яку чекають в Україні

На даний момент обговорення питання про повернення української льотчиці  Надії Савченко, яку незаконно засудили в Росії, вийшло на топ-рівень, і українська сторона чекає відмашки від президента Росії Володимира Путіна.


Про це заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


"Для нас це принципово важливе питання, і ми вже вийшли на, так скажімо, топ-рівень його обговорення. І все, що потрібно, це відмашка від керівництва Росії і конкретно президента Путіна, який повинен сказати "так", і юристи тоді швидко відпрацюють цю тему", - сказав посол журналістам.


Також Дмитро Кулеба зазначив, що, оскільки вирок проти Надії Савченко вступив в силу, і вона не подала апеляцію, в розпорядженні української сторони залишається обмежена кількість часу для того, щоб домогтися повернення українки на батьківщину.


Також посол України відповів на питання про те, чи можливий обмін Надії Савченко на двох полонених росіян з ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова:


"Може бути обмін. Зараз всі варіанти на столі. Ми готові до розгляду всіх варіантів з метою повернення Надії", - відповів Кулеба.


Крім іншого, Дмитро Кулеба підкреслив, що МЗС України має домогтися від Росії згоди віддати Савченко, після чого вже юристи відпрацюють формули повернення льотчиці.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Надія Савченко заявила про те, що не подавати апеляцію на рішення суду Росії, - її остаточне рішення, і що з 6 квітня вона почне сухе голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?