Дипломат зробив сумне зауваження щодо Росії і Заходу
Категорія
Світ
Дата публікації

Дипломат зробив сумне зауваження щодо Росії і Заходу

Дипломат зробив сумне зауваження щодо Росії і Заходу
Джерело:  online.ua

Росія сповідує агресивну політику по відношенню до Заходу, в той час як на Заході дотримуються наївних поглядів на Кремль.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-глава МЗС України, голова Центру дослідження Росії Володимир Огризко.
"Росія завжди розглядала Захід як свого екзистенціального ворога. Якщо читати історію Московської держави, то з XVI століття ключова ідея Москви була такою: є підступний Захід, який хоче завоювати Росію і поневолити росіян. Є Захід, в якому неправильна релігія, неправильні традиції, а все правильне - тільки у росіян", - зазначив він.
Таким чином, у росіян склалася традиція, що "Росія повинна від Заходу захищатися, оборонятися, а найкраще - його розвалювати".
Читайте також: Навколо Путіна люди мруть як мухи: в Росії зробили висновок
"Яка політика Заходу щодо Росії? На мою думку, вона є наївною. Вона виходить з того, що Росію можна зробити демократичною. І всі спроби зробити Росію більш демократичною, за якими ми спостерігали після розпаду Радянського Союзу, були підтвердженням цієї наївності Заходу", - додав він.
Дипломат підкреслив, що "деякі елементи демократії в Росії Захід перебільшував і сам заколисував себе думкою, що з Росією можна мати спільні справи в боротьбі з глобальними загрозами".
"Приклад Сирії в черговий раз показав, що це - наївність, якщо Росія кудись приходить, то лише для того, щоб встановити там власні порядки і перешкоджати тому самому Заходу. Для прикладу: хто зараз веде переговори щодо Сирії? Це Росія, Іран і Туреччина - а американців запросили тільки в якості спостерігачів", - нагадав Огризко.


За його словами, "треба думати не про "маркери", якісь окремі епізоди, а про зміну політики Заходу щодо Росії".
"Якщо це станеться, то матимемо шанс, якщо ні, то будемо далі читати в газетах про чергові злочини росіян або на Донбасі, або в Сирії, Чорногорії, Косово - де завгодно", - резюмував дипломат.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є два способи повернути Крим і домогтися миру на Донбасі - Володимир Огризко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?