Дипломатичний бойкот Росії: які країни ЄС відмовилися вислати дипломатів
Категорія
Світ
Дата публікації

Дипломатичний бойкот Росії: які країни ЄС відмовилися вислати дипломатів

Дипломатичний бойкот Росії: які країни ЄС відмовилися вислати дипломатів
Джерело:  Euobserver

11 країн Євросоюзу відмовляються оголосити дипломатичний бойкот Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брюссельське видання EUobserver.

Читайте також: Москва різко відреагувала на дипломатичний бойкот усього світу

Відзначається, що поки не хочуть висилати дипломатів Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Ірландія, Кіпр, Люксембург, Мальта, Португалія, Словаччина і Словенія.

Більшість країн не можуть визначитися, кого з акредитованих дипломатів вислати, або очікують відповідної реакції Кремля на дії ЄС. Австрія і Болгарія заявили про намір підтримувати нейтралітет, у той час як Португалія, Мальта та Греція навідріз відмовилися вживати заходів проти Росії.

Згідно з останніми даними, вже 24 країни світу прийняли рішення вислати російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля в Британії, - в їх числі 17 країн ЄС, Україна, США, Канада, Австралія, Норвегія, Македонія і Албанія.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ісландія не стала висилати дипломатів РФ з країни, однак, вирішила заморозити дипвідносини і проігнорувати ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?