Директор ФБР виступив з резонансною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Директор ФБР виступив з резонансною заявою про Україну

Директор ФБР виступив з резонансною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Очільник ФБР Крістофер Рей виступив з гучною офіційною заявою. Він наголосив, що у американської влади та міжнародної спільноти немає підстав вважати, що Україна втручалася в президентські вибори США в 2016 році. Про це він розповів в інтерв'ю "ABC News", повідомляє ONLINE.UA.

 "У нас немає інформації, що свідчить про те, що Україна втрутилася в президентські вибори 2016 року... Є різні люди, які говорять різні речі. Я думаю, для американського народу важливо бути вдумливим споживачем інформації, думати про її джерела", - підкреслив глава ФБР.

Окрім того, Крістофер Рей зазначив, що втручання як і раніше викликає стурбованість, адже у 2020 році в США відбудуться нові вибори.

"Ми вважаємо, що РФ являє собою найсерйознішу загрозу для виборчого циклу... Є й інші національні держави, зокрема, Китай, Іран, зацікавлені в тому, щоб впливати на вибори США іншими способами", - пояснив американський чиновник.

Як відомо, раніше колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Том Боссерт назвав спростованою теорією змови, що саме Україна, а не РФ зламала сервер демократів. Не важко здогадатися, що теорію висунув очільник Кремля Володимир Путін у лютому 2017 року – її підхопили Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані й сенатор-республіканець Джон Кеннеді. На жаль, республіканські законодавці все частіше намагаються прирівняти дії РФ і України в 2016 році, хоча у жодному звіті розвідки Штатів немає звинувачень на адресу України.

Як повідомляв ONLINE.UА, Федеральне бюро розслідувань США веде розслідування  проти українського олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?