Дитинство з автоматом: окупанти Криму вчать школярів користуватися зброєю
Категорія
Україна
Дата публікації

Дитинство з автоматом: окупанти Криму вчать школярів користуватися зброєю

Дитинство з автоматом: окупанти Криму вчать школярів користуватися зброєю
Джерело:  Крим.Реалії

Окупанти Криму вирішили створити "армію патріотів" з дітей, яких навчають поводитися зі зброєю. Вони створили в окупованому Севастополі так званий "будинок юнарміі", де школярі проходять "загальновійськову підготовку".

Рішення про створення центру, де кримських школярів навчають поводитися зі зброєю, прийняло Міністерство оборони Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реаліі".

Відзначається, що на базі центру школярі беруть участь в заняттях по збірці-розбиранню автомата Калашникова АК-74, по стройовій підготовці та по нормативам з фізичної підготовки. Також їх вчать екіпіруватися в захисні костюми і протигази у разі радіаційної, хімічної або біологічної атаки.

Відомо, що навчанням кримських школярів займаються досвідчені російські інструктори-військовослужбовці, які показують дітям на практиці основи ведення військових дій. У Міноборони РФ уточнили, що до руху "Юнарміі" вже долучили більше 500 школярів.

Раніше українські правозахисники неодноразово звертали увагу на те, як окупанти в воєнізованому форматі виховують дітей в анексованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше окупанти в анексованому Судаку відкрили дитячий табір "військово-патріотичної спрямованості", на базі якого будуть навчати дітей військовій справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?