Дівчатам дозволили вступати у військові ліцеї: генерал повідомив свою позицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Дівчатам дозволили вступати у військові ліцеї: генерал повідомив свою позицію

Дівчатам дозволили вступати у військові ліцеї: генерал повідомив свою позицію
Джерело:  24 канал

Нещодавній дозвіл Міноборони набирати у військові ліцеї дівчат вже зацікавив чимало старшокласниць. Це підтверджує керівник київського військового ліцею імені Івана Богуна генерал Ігор Гордійчук. За його словами, на цей час не менше 20 дівчат збираються подавати документи до його навчального закладу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

Генерал Гордійчук розповів, що ліцей вже повністю готовий для прийому дівчат. До цього нововведення він сам ставиться позитивно, адже його дружина теж військова.

«Половину казарми відгородили, зробили капітальний ремонт. Все нове для дівчат – найкращі ліжка, подушки, вікна», – повідомив Гордійчук.

На переконання соціолога Тамари Марценюк, військова освіта є необхідністю для жінок, які хочуть мати перспективу в армії, бо це дозволяє їм підвищити свій рівень, не обмежуючись низькостатусними небойовими професіями.

«Доступ дівчат до військової освіти є важливим для отримання доступу до Збройних сил як ринку праці», – переконала Марценюк.

Жінки-військові теж позитивно сприйняли нововведення. Як вважає сержант ЗСУ Лідія, вступ до військового ліцею дасть можливість ще у підлітковому віці визначитись, чи справді це тобі підходить.

«Багато дівчат в армії стикаються з проблемою: є певна картинка, певні заклики, певна реклама. Коли вони приходять, то насправді це виглядає трохи інакше. Насамперед – це порядок, це певні обмеження», – додає вона.

Нагадаємо, зо за інформацією ONLINE.UA, в Україні функціонує 14 військових ліцеїв, практично в усіх регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?