Дивіться, щоб вас не поховали: Лукашенко шокував зверненням до європейців
Категорія
Світ
Дата публікації

Дивіться, щоб вас не поховали: Лукашенко шокував зверненням до європейців

Дивіться, щоб вас не поховали: Лукашенко шокував зверненням до європейців
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко стверджує, що білоруських бізнесменів влаштовує його режим правління. Такою думкою він поділився в ході економічного форуму у Відні 12 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

"Мені багато хто дорікає: у вас, мовляв, авторитаризм і диктатура. А я відповідаю: запитайте у бізнесменів. Їх ця диктатура влаштовує?...То навіщо займатися балаканиною і говорити про якусь демократію? Дивіться, щоб ваша демократія вас же не поховала", - заявив політик.

Варто зазначити, що до економічного форуму Лукашенко зустрівся з президентом Австрії і головою австрійського парламенту. Спілкуючись із журналістами після зустрічі з колегою Олександром ван дер Белленом, Лукашенко у відповідь на запитання про смертну кару в Білорусі заявив:

"Ось у цьому суть вашої демократії! Перш ніж вимагати від когось скасування смертної кари, треба знати, що думає у тебе вдома суспільство з цього приводу".

Що цікаво, запитання про права людини в його країні теж розізлило Лукашенка: "Що вам не подобається в Білорусі з правами людини?".

Відповіддю на запитання про цивільні права став його монолог про права соціальні. Право на життя, право на роботу, можливість працювати на батьківщині або за кордоном, а ще на безкоштовну освіту й медицину.

"Назвіть мені хоч одну країну ЄС, яка б досягла такого рівня соціальних гарантій!", – сказав Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко пригрозив потужною відповіддю США за танки у білоруського кордону. Президент Білорусі назвав їх появу на литовському полігоні прецедентом, на який Мінськ змушений буде відповісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?