Диявольський проект сталінської системи: патріарх Варфоломій звернувся до світу з потужним закликом
Категорія
Україна
Дата публікації

Диявольський проект сталінської системи: патріарх Варфоломій звернувся до світу з потужним закликом

Диявольський проект сталінської системи: патріарх Варфоломій звернувся до світу з потужним закликом
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій провів службу в Стамбулі, яку присвятив мільйонам жертв Голодомору. Він відслужив панахиду по загиблим українцям і прочитав проповідь, в якій закликав весь світ не забувати минуле та засуджувати диявольські злочини сталінського режиму проти України. Повний текст проповіді Варфоломія опублікувало Генеральне консульство України в Стамбулі. У ньому патріарх нагадав усім, як радянських диктатор знищував український народ штучним голодом, передає ONLINE.UA.

"ХХ століття можна вважати найтрагічнішим періодом в історії людства. Крім Першої світової війни та Другої світової війни, в ньому відбулися, мабуть, найбільші трагедії людства, деякі з яких добре відомі нашій людській сім'ї, а інші менш знайомі або майже ігноруються. Серед останніх слід відзначити Голодомор, Великий Голодомор в Україні, який прагнув вбити від семи до десяти мільйонів благочестивих українців голодом в найжахливіші роки радянського режиму, з 1932 по 1933 рік, і який в цей день ми молитовно згадуємо. Український термін Голодомор підкреслює голод, диявольський проект сталінської системи, мета якого - геноцид особливо вірного народу, щоб викорінити християнську віру і православну церкву в той час, коли, як це не парадоксально, люди мирно збирали рясний урожай. Поки люди вмирали від голоду, радянський режим експортував їх врожаї світу, таким чином лицемірно вдаючи СРСР процвітаючою країною ", - йдеться в проповіді Варфоломія.

Вселенський патріарх закликав весь світ ніколи не забувати цей злочин проти українців і засуджувати Голодомор, щоб такі звірства не повторювалися в історії людства. Він нагадав, що кожна людина незалежно від кольору шкіри, релігії, раси, статі, етнічної приналежності і мови створена за образом і подобою Божою, і користується рівними правами в суспільстві.

"Цими думками ми закликаємо вас ніколи не впадати у відчай. Поки ми віримо в Бога, поки ми зберігаємо віру в воскресіння, завжди є надія. Нехай Воскреслий Господь дасть вічний спокій мільйонам праведних душ, загиблих в надії на воскресіння, як наслідок диявольського Голодомору, так і в зв'язку з нинішньою трагічної пандемією, і нехай їх віра, а також їх випробування, заохочують і стимулюють нас викорінити будь-яку дискримінацію, несправедливість, насильство і голод з нашого світу, роблячи його краще. Амінь! ", - підсумував Варфоломій у своїй проповіді.

Нагадаємо, в 2020 році пройшло вже 87 років з дня Голодомору - злочину, організованого сталінським тоталітарним режимом, який визнаний геноцидом українського народу. Число людських втрат досі залишається під питанням. За оцінками експертів, в період масового штучного голоду убитих було понад 7 мільйонів осіб в УРСР і 3 мільйони українців в інших регіонах СРСР. Крім того, за даними дослідників, в пікові місяці Голодомору кожну хвилину в Україні вмирали 26 людей, щогодини - майже 1,5 тисячі українців, щодоби - 34560 осіб. Але в Росії продовжують заявляти, що Голодомору не було, виправдовуючи злочини радянської влади.

Разом з Україною геноцидом Голодомор визнали ще 17 держав - Естонія, Австралія, Канада, Угорщина, Ватикан, Литва Грузія, Польща, Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, Мексика, Латвія, Португалія, США. У цих країнах переконані, що Голодомор був не просто справою масового вбивства - геноцид навмисне направили знищення культури і нації. Сотні свідчень очевидців, документи, записи в щоденниках, архівні фото жертв Голодомору, жахливі розповіді про реалії чинних на той час "чорних дощок", знущання активістів і система судочинства - все це не залишає сумнівів у злочинах радянської влади.

Раніше ONLINE.UA розповідав про п'ять найбільш вражаючих міфів про Голодомор, які спростували історики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?