Для мене це неприйнятно: Меркель жорстко розкритикувала Ердогана
Категорія
Світ
Дата публікації

Для мене це неприйнятно: Меркель жорстко розкритикувала Ердогана

Для мене це неприйнятно: Меркель жорстко розкритикувала Ердогана
Джерело:  online.ua

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступила із критикою політики президента Туреччини Реджепа Ердогана у відношенні сирійських біженців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами голови уряду ФРН, офіційна Анкара не повинна використовувати мігрантів як політичну карту. Зокрема, вона розуміє бажання Ердогана отримати більше допомоги від Брюсселя у міграційному питанні, однак такий крок — не рішення проблеми.

"Я розумію, що Туреччина повстає перед дуже великим викликом у зв'язку з Ідлібом. Утім, для мене це неприйнятно, що він — президент Ердоган та його уряд — не виражають невдоволеність через діалог з нами, як Євросоюзом, але на спинах біженців. Для мене це не шлях уперед", - пояснила Меркель.

Нагадаємо, Анкара оголосила про відкриття західного кордону — у напрямку Європи — для біженців із САР. Наразі біля кордону Греції та Болгарії зібралися близько 10 тисяч сирійців, однак їх не пускають далі європейські прикордонники.

Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Ердоган оголосив, що 5 березня проведе переговори з російським колегою — Володимиром Путіним. Головним питанням у діалозі лідерів стане Сирія та нещодавнє загострення. Президент Туреччини додав, що сподівається на домовленість про припинення вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?