"Для них це знаряддя тиску": в США розкрили цинічний план Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

"Для них це знаряддя тиску": в США розкрили цинічний план Кремля

"Для них це знаряддя тиску": в США розкрили цинічний план Кремля
Джерело:  Голос Америки

Спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що напад Росії на кораблі ВМС України є незаконним актом. На його думку, незаконно захоплених моряків використовуватимуть як знаряддя тиску, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Дипломат наголосив, що РФ немає одностороннього права контролювати Керченську протоку. Також треба забезпечити можливість українським кораблям безперешкодно проходити через Керченську протоку. Волкер додав, що РФ має звільнити українських моряків, які були захоплені у Чорному морі в листопаді 2018 року.

"Напад Росії на військові українські кораблі – це незаконний акт. Ми закликаємо Росію негайно звільнити українських моряків. Через певну комунікацію треба забезпечити, щоб у мирний спосіб кораблі могли проходити через Керченську протоку і прямувати до портів в Азовському морі", - каже Волкер.

Як відомо, РФ продовжила термін арешту українських моряків до квітня. Їх не планують відпускати принаймні до закінчення президентських виборів в Україні. Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер вважає, що незаконно захоплених моряків використовуватимуть як знаряддя тиску.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат полонених українських моряків Микола Полозов заявив, що російська влада може планувати використати військовополонених українських моряків для втручання у вибори до Верховної Ради. Ці вибори відбудуться через кілька місяців після президентських – 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?