Для перемоги над росією потрібно знищити стару модель України — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Для перемоги над росією потрібно знищити стару модель України — професор нейропсихології Богдан Ткач

Для перемоги над росією потрібно знищити стару модель України — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Чому без тотального переродження України є неможливою перемога над росією обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

На думку доктора психології Василя Мосійчука, більшість росіян звикла жити в інформаційній зоні комфорту, яку для них створив путін та його пропагандисти.

Громадяни рф десятиліттями вірили в те, що їхня армія непереможна, а також в те, що окупановані рф території — назавжди їхня власність.

Однак українцям знадобилися лічені місяці, щоб змусити російський народ засумніватися у реальності того світу, в якому вони живуть.

Втеча армії рф з Київщини, успішні контрнаступи ЗСУ у Харківській, Херсонській та Луганській областях, потужний вибух на Кримському мосту — усе це підірвало довіру росіян до путіна.

Чому Україна веде війну з путінською росією, а не з росіянами

Василь Мосійчук переконаний, що чимало громадян рф досі не усвідомили, що насправді відбувається.

Вони не знають про ті страшні злочини, які вчиняє їхня армія на українській території.

Російський народ залишається сліпим через інформаційну ізоляцію та вплив пропаганди.

Нам потрібно завдавати удари й на психологічному рівні. І тоді росіяни побачать усю картину й замисляться, які у них є перспективи. Колись весь світ буде їх асоціювати з тиранією, з солдатами, які катували людей, ґвалтували дітей. Чи захочуть вони після цього бути з путіним? — цікавиться доктор психології.

Окрім того, Василь Мосійчук звертає увагу на те, що українцям нарешті потрібно навчитися розрізняти путінську росію, з якою ми ведемо війну, та простих росіян, які не підтримують дії кремля.

Потрібно дати шанс росіянам відійти подалі від цього режиму. Пізніше будемо розбиратися. Можливо, ці люди зміняться, а може й ні. Однак сьогодні війна йде з путінською росією. З фальшивою росією. Бо путін сидить на вершині суцільної брехні. Дуже багато росіян втекли, бо не хочуть воювати. Вони бояться путіна, але втікли. Ми ж не можемо цілу націю ненавидіти, навіть тих, хто проти злочинів кремля, — наголошує доктор Мосійчук.

Професор нейропсихології Богдан Ткач, коментуючи слова свого колеги, зізнався, що не може погодитися з усіма тезами.

До прикладу, він не вірить, що росіяни можуть рефлексувати на рівні інтелектуалів.

Пересічні росіяни так не мислять, не здійснюють такої аналітики. У них емоційно-гормональна реакція. Вони орієнтуються на три речі – максимально залишити потомство, максимально загребти простору і повипендрюватися перед іншими. Це просто тваринні потреби. Вони так високо не мислять. Тому ви їх підносите своєю аналітикою. Там простішими механізмами треба на них впливати, — вважає Богдан Ткач.

Вас може зацікавити: Що насправді потрібно для великої революції в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов

Україна не зможе перемогти рф без власної повноцінної трансформації

На переконання професора нейропсихології Богдана Ткача, щоб перемогти росію, спочатку потрібно знищити стару модель України й почати впроваджувати інновації.

Важливо позбутися і корупції, і нелюбові до довкілля, оскільки ми не є дуже екологічною нацією. Ми не дуже любимо своє довкілля. Потрібно нам самим змінитися. І цим гарним прикладом показати всьому світу, що можна перебудуватися, зробити такий метаморфоз, зробити країну процвітаючою. У нас по суті зараз відбувається "схід сонця" України і "захід сонця" росії. Ми зараз в точці зустрічі – вони йдуть вниз, а ми – вверх. Тому нам треба бути дуже яскравими і ефектними, — підсумовує Богдан Ткач.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?