Для Трампа настане нелегкий час: в мережі голосно обговорюють взяття під варту Манафорта
Категорія
Світ
Дата публікації

Для Трампа настане нелегкий час: в мережі голосно обговорюють взяття під варту Манафорта

Для Трампа настане нелегкий час: в мережі голосно обговорюють взяття під варту Манафорта
Джерело:  Reuters

Суд США змінив запобіжний захід для колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа і екс-радника Януковича Пола Манафорта. Федеральна суддя прийняла рішення взяти під варту політтехнолога, який проходить фігурантом у справі про втручання Росії у вибори в США, а також звинувачується у відмиванні грошей.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Рішення змінити запобіжний захід Манафорту з домашнього арешту на взяття під варту було прийнято після того, як прокурори звинуватили його в спробах вплинути на свідків. Політтехнолога взяли під варту прямо в залі суду. Відзначається, що суддя також змінила умови щодо застави для Манафорта, який тепер на протязі всього періоду розгляду справи буде знаходиться за гратами.

Трамп назвав рішення судді по Манафорту "дуже несправедливим і жорстким". Про це американський глава написав на своїй сторінці в соцмережі.

"Нічого собі, яке жорстке рішення для Пола Манафорта, який представляв Рональда Рейгана, Боба Доула і багатьох інших провідних політиків і кампаній. Я і не знав, що Манафорт ватажок мафії. А що стосовно Комі (колишнього глави ФБР Джеймса Комі, - ред. ) і продажної Хілларі (Хілларі Клінтон, опонент Трампа на виборах, - ред.), і всіх інших? Дуже нечесно!",- написав Трамп.

Користувачі мережі також бурхливо обговорюють взяття під варту колишнього радника Януковича, якого в Україні підозрюють у зраді. Вони вважають, що Трампа чекають важкі часи, так як Манафорт, якому загрожує довічний тюремний термін, може піти на угоду зі слідством.

Нагадаємо, Манафорт здався федеральній владі в жовтні 2017 року. Йому було пред'явлено звинувачення по 12 пунктам, включаючи відмивання грошей, несплату податків, шахрайство і роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації. Також колишній глава передвиборного штабу Трампа є одним з головних фігурантів розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори. За дані злочини Полу Манафорту загрожує 305 років в'язниці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії в президентські вибори США 2016 року, звинуватив Пола Манафорта в спробах тиску на свідків у справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?