Для усунення дефіциту електроенергії у Києві знадобиться 2-3 тижні
Категорія
Україна
Дата публікації

Для усунення дефіциту електроенергії у Києві знадобиться 2-3 тижні

Для усунення дефіциту електроенергії у Києві знадобиться 2-3 тижні
Джерело:  online.ua

Система енергозабезпечення Києва працює в екстреному режимі через значний дефіцит електроенергії — від 20 до 50%. Електропостачання тимчасово вимикають у всіх районах столиці, а на стабілізацію системи знадобиться 2-3 тижні.

Джерело: Віталій Кличко

У Києві вимикають світло у всіх районах

У зв’язку зі значним дефіцитом електроенергії – від 20 до 50% –система енергозабезпечення Києва працює в екстреному режимі. Відтак, електропостачання тимчасово вимикають у всіх районах столиці.

Якщо не буде надзвичайних ситуацій, фахівці “Укренерго” сподіваються протягом 2-3 тижнів усунути дефіцит, спричинений атаками російських варварів на об’єкти критичної інфраструктури.

Кличко зазначив, що місто робить все можливе, щоб економити споживання електроенергії.

Зокрема, на багатьох маршрутах комунального громадського транспорту тролейбуси замінили на автобуси. При цьому метрополітен столиця зупиняти не збирається.

Мер закликав киян та бізнес скоротити споживання електроенергії.

Ризик великого блекауту, коли нестача електроенергії може призвести до ще більших наслідків та ще масштабнішого відключення, є. Тому вкрай важливо економити, щоб цього не сталося.

Нагадаємо, що 28 жовтня «Укренерго» попередило про продовження вимушених відключень світла для усунення наслідків атаки 27 жовтня.

Ці відключення стосуватимуться побутових споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Їхні мережі найбільше постраждали цього тижня.

Українців вкотре закликали максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00, а вмикати енергомісткі прилади по черзі.

У ніч на 27 жовтня війська РФ нанесли удар по об'єкту інфраструктури Київської області. У Києві та області виник дефіцит потужності у 30% споживання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?