Для визволення захоплених територій Україні потрібно від 150 до 300 РСЗВ — Подоляк
Категорія
Україна
Дата публікації

Для визволення захоплених територій Україні потрібно від 150 до 300 РСЗВ — Подоляк

Для визволення захоплених територій Україні потрібно від 150 до 300 РСЗВ — Подоляк
Джерело:  online.ua

Україна потребує від 150 до 300 реактивних систем залпового вогню для можливості визволити тимчасово захоплені території.

Джерело: Подоляк в інтерв’ю  радіо BBC

Думаю, західним урядам бракує даних розвідки й контррозвідки з цього питання. Їм не завадило чіткіше розуміти кількість зброї, яку використовує Росія, зокрема РСЗВ. У нас буде паритет, як тільки ми матимемо від 150 до 300 РСЗВ, тоді ми зможемо ефективно звільняти нашу територію, - сказав Подоляк.

За його словами, в Києві добре розуміють побоювання західних партнерів щодо можливості ударів по території РФ з боку України.

Але цього не станеться. Ми просто хочемо захистити нашу країну й відігнати від кордону російські війська, які дуже агресивні й ведуть війну жорстоким, варварським способом.

Він також зазначив, що «Росія є експансіоністською державою, у якої немає іншого бачення свого існування, окрім як нападати на інші держави».

Тож якщо залишатимуться окуповані нею території, це даватиме їй можливість відновити конфлікт.

Михайло Подоляк (фото — facebook.com)

«Мінімальна ціль» України полягає в тому, щоб Росія повернулася «туди, де вона була 23 лютого», безпосередньо перед вторгненням, після чого можуть бути відновлені мирні переговори, сказав Подоляк. Водночас «максимальна ціль» - завершення гарячої фази війни й повне відновлення територіальної цілісності, наголосив він.

Ми будемо готові повернутися до переговорів, якщо Росія перестане пропонувати неадекватні речі й повернеться до реальності, - додав Подоляк.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?