Для всіх без виключення - у МОЗ невідкладно звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Для всіх без виключення - у МОЗ невідкладно звернулися до українців

Для всіх без виключення - у МОЗ невідкладно звернулися до українців
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я виступили з приємним анонсом для українських медиків. Вже незабаром вони почнуть отримувати підвищену заробітну плату на тлі епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова у середу, 23 вересня.

За словами посадовця, підвищення забезпечать доплати.

"Ці доплати застосовуються для всіх без виключення медичних працівників. Наприкінці вересня чи в перших числах жовтня, коли вони отримують заробітну плату за вересень, вони повинні отримати цю доплату", - зауважив Степанов.

Він пояснив, усі договори укладають завдяки Національній службі здоров'я. Головні лікарі медзакладів повинні звернутися до відомства із заявками про штатний розклад установи.

"З 11 вересня НСЗУ почала приймати ці заявки, щоб укласти договори та перерахувати кошти. Станом на вечір 22 вересня лише 784 заклади майже з 1600 подали ці заявки на отримання заробітної плати. Підкреслюю, щоб скласти цю заявку потрібно максимум 15-20 хвилин часу", - додав міністр.

Нагадаємо, підвищення зарплат медиків розробляли упродовж всього літа.

Станом на ранок 23 вересня в Україні зареєстрували від початку епідемії вже 184 734 випадки COVID-19, за попередню добу кількість нових діагнозів сягнула 3 497. Померли від інфекції 3 705 громадян, з яких 63 напередодні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента відбулася важлива нарада з приводу подолання коронавірусу COVID-19. Державний лідер Володимир Зеленський підняв питання про підвищення зарплат для медиків у цю скрутну годину. Зустріч цілком присвятили питанню ресурсів, які необхідні для забезпечення медичної галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?