Для зміцнення енергосистеми. Україна та США підписали меморандум на 522 млн дол
Категорія
Економіка
Дата публікації

Для зміцнення енергосистеми. Україна та США підписали меморандум на 522 млн дол

Для зміцнення енергосистеми. Україна та США підписали меморандум на 522 млн дол
Джерело:  online.ua

Уряди України та США підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у забезпеченні стійкості енергетичної системи України. США нададуть Україні 522 мільйони доларів.

Джерело: Посольство США в Україні

США допоможуть Україні зміцнити енергосистему

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що угода з Україною передбачає 522 мільйони доларів США, які підуть на зміцнення мережі, посилення євроінтеграції та покращення управління енергетичними державними підприємствами.

Півмільярда доларів США на модернізацію, захист і підвищення прозорості та конкурентоспроможності енергетичного сектора України: це важливо для перемоги в майбутньому, - написала вона.

Метою угоди є співпраця з метою покращення стійкості енергетичної системи України, зокрема шляхом відновлення критичної інфраструктури, запровадження розподіленої генерації, реформування енергетичного сектору та сприяння післявоєнному переходу України до низьковуглецевої, конкурентоспроможної та інтегрованої до ЄС енергетичної економіки.

Умови отримання коштів

Уряд Сполучених Штатів Америки має намір надати Україні допомогу на загальну суму 522 мільйонів дол США, з яких 422 мільйони доларів США нової допомоги у сфері енергетики, та 100 мільйонів дол США – за умови виконання відповідними органами державної влади України низки заходів.

Уряд Україні має виконати такі заходи:

  • затвердити новий статут та створити Наглядову раду ТОВ «Оператор ГТС України» – до 30 жовтня 2023;

  • продемонструвати прогрес у виконанні плану корпоратизації ДП «НАЕК «Енергоатом» (розпочати процедури проведення конкурсу на обрання членів Наглядової ради НАЕК «Енергоатом» – до 30 листопада 2023 року; утворити ПАТ «Енергоатом» – до 31 грудня 2023 року)

  • НКРЕКП, до 1 квітня 2024 року має встановити порядок, обсяг, ступінь та періодичність подання інформації про оптову торгівлю енергоносіями, що стосуються законодавства REMIT.

Читайте також:

  • РФ розвідує стан енергетики України, щоб повторити масові атаки — ГУР

  • Міненерго підготувало графіки відключень. Чи будуть обмеження світла

  • Очільник "Укренерго" описав найгірший сценарій для енергетики взимку

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?