Дна немає: У Росії газету судили за прислів'я
Категорія
Світ
Дата публікації

Дна немає: У Росії газету судили за прислів'я

Дна немає: У Росії газету судили за прислів'я
Джерело:  Meduza

У Верховному суді російської Республіки Карелії дозволили газеті "Північні береги» не спростовувати статтю, опубліковану 23 липня 2015 року за заголовком "Закони святі, та законники лихі супостати".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".
Відзначається, що в статті йшлося про порушення прав неповнолітнього правоохоронцем, і номер газети зі статтею вийшов накладом у 800 примірників.
Міністерство внутрішніх справ Росії домагалося від видання публікації спростування. Зокрема, необхідно було спростувати фрагмент "На думку спадає розхожа фраза: закон, що дишло, куди повернеш, туди і вийшло. Або ще одна народна мудрість: закони святі, та законники лихі супостати".
У районному суді, де спочатку розглядалася справа, вирішили, що стаття не ображає співробітників поліції, але постановили опублікувати спростування. Зрештою, журналісти змогли оскаржити це рішення в найвищій судовій інстанції регіону - Президії Верховного суду Карелії.
"Дно поглиблюється екскаватором", - прокоментував ситуацію український журналіст Валерій Калниш.
Як повідомляв ONLINE.UA, російський блогер і оглядач Дмитро Саввін вважає, що більшість жителів прикордонних районів Карелії проголосували б "за" в референдумі про приєднання до Фінляндії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?