ДНР і ЛНР вимирають: з'явилися вражаючі цифри
Категорія
Події
Дата публікації

ДНР і ЛНР вимирають: з'явилися вражаючі цифри

ДНР і ЛНР вимирають: з'явилися вражаючі цифри
Джерело:  online.ua

На окупованих бойовиками так званих ДНР і ЛНР територіях Донбасу стрімко скорочується населення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на vlada.io.
Видання цитує статистику, опубліковану окупаційними адміністраціями бойовиків.
Зі статистики випливає, що на окупованих територіях з 2014 року зросла смертність, а народжуваність впала.
Темпи скорочення населення на окупованому Донбасі виросли вдвічі.

Читайте також: Стало відомо, скільки бойовикам ДНР-ЛНР платять за атаки
«Як видно з опублікованих даних, ні в одній з адміністративно-територіальних одиниць ОРДЛО не було зафіксовано не тільки приросту чисельності населення, але навіть нульового показника. Усюди тільки спад», - пише vlada.io.
Видання відзначає, що в січні-листопаді 2016 року в так званій ДНР померло на 5 тисяч осіб більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Народжуваність при цьому зросла, але лише на 2,4 тисяч осіб, таким чином, зріс і спад населення. У 2015 році під час ведення активних боїв населення "республіки" скоротилося на 18,1 тисячі осіб, у відносно спокійному 2016 році скорочення відбулося вже на 20,8 тисяч.
Статистика показує, що смертність в містах Донбасу, захоплених окупантами, в 2-3 рази перевищує народжуваність.
Видання також порівнює дані за 2012 рік, коли в Україні проходило «Євро-2012».
За 11 місяців 2012 року в Луганську народилося 4,1 тисяч осіб, а померло 5,5 тисячі. У 2016 році за той же період народилося лише 1,8 тисячі осіб, у той час як померло 4,8 тисячі.
«За 11 місяців 2012 року населення Луганська в силу природних причин скоротилося на 1,3 тисячі осіб, за той же період 2016 року - майже на 3 тисячі... Якщо за 11 місяців 2012 року у всій Донецькій області спад населення склав 24, 8 тис осіб, то за аналогічний період 2016 року тільки на території ДНР спад склав 20,8 тис», - зазначає видання.
В окупованій Горлівці за 11 місяців померло в 4 рази більше людей, ніж народилося. І це при тому, що смертність скоротилася в порівнянні з січнем-листопадом 2012 року на 730 осіб.
У мережі цифри викликали емоційне обговорення.



Анатолій: Факт. Правда, більшість не вимирає, а виїжджає. У РФ. Молодь, робочі кадри. Україні залишаться пенси і непрацездатні.


Bob Ukrop: Зате час московський і рублі, а також можна тепер українську не вчити і Сталіна портрети вішати...


Як повідомляв ONLINE.UA,

екс-глава бойовиків банди "Схід" Олександр Ходаковський висловив думку, що протиріччя між ватажками так званих ДНР і ЛНР досягли зараз піку

.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?