До 3 вересня - бойовики ДНР шокували новим рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

До 3 вересня - бойовики ДНР шокували новим рішенням

До 3 вересня - бойовики ДНР шокували новим рішенням
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР", яку призначив Кремль на окупованому Донбасі за вказівкою президента РФ Володимира Путіна, поставила офіційному Києву і ЗСУ черговий ультиматум. окупанти загрожують знищити все зміцнення українських захисників на передовій, обладнані після оголошення перемир'я на Донбасі - 22 липня, незважаючи на те, що самі щодня використовують режим тиші для зміцнення власних позицій, що неодноразово підтверджувала і українська розвідка, і спостерігачі СММ ОБСЄ. Вони вимагають надати їм акт про усунення зведених споруд на лінії зіткнення. В іншому випадку загрожують знищити їх. Таке рішення прийняв ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін, який підкреслив, що віддасть шокуючий наказ вже 3 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Повинен попередити, що українській стороні не пізніше 3 вересня 2020 року треба повернути свої позиції розташування військ і укріплень до стану на 22 липня 2020 року. Якщо до 22:00 годині 3 вересня 2020 року такий акт мені не буде представлений, буду змушений вдатися до крайніх заходів з метою недопущення подальших наступальних дій України в частині просування в нашу сторону її позицій і укріплень, та видати відповідний наказ для підрозділів Народної міліції на знищення траншей і укриттів, дообладнаних або новостворених після підписання 22 липня 2020 року Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню ", - йдеться в повідомленні на сайті Пушиліна.

Ватажок бойовиків при цьому вказав, що перед тим, як накаже знищити позиції ЗСУ на Донбасі, він попередить українських військових про наступ, "щоб вони змогли евакуювати особовий склад задля уникнення людських жертв".

Як відомо, на Донбасі з 27 липня діє повний і всеосяжний режим припинення вогню, про який Тристороння контактна група домовилася 22 липня. Російські війська і підконтрольні їм бойовики регулярно порушують режим тиші одиночними обстрілами, але сили ООС не відповідають на провокації і дотримуються домовленостей. У штабі ООС напередодні підвели підсумки першого місяця перемир'я на Донбасі - завдяки зниженню обстрілів з боку бойовиків, ЗСУ за цей період не понесли бойових втрат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв вже в 2020 році завершити війну на Донбасі. Він сподівається, що таких домовленостей вдасться досягти на нормандських переговорах, що мають відбутися найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?