До Києва під загрозою підняти винищувачі повернули пасажирський літак: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

До Києва під загрозою підняти винищувачі повернули пасажирський літак: з'явилися подробиці

До Києва під загрозою підняти винищувачі повернули пасажирський літак: з'явилися подробиці
Джерело:  Белавіа

У п'ятницю, 21 жовтня, пасажирський літак Боїнг 737-800 білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс за маршрутом "Жуляни" - Мінськ, був затриманий і повернений в аеропорт Києва на вимогу української сторони.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу авіакомпанії "Бєлавіа".


У повідомленні говориться, що в 15.25 літак з 136 пасажирами і 6 членами екіпажу вилетів з аеропорту "Жуляни". Через 10 хвилин, в 50 км до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка ​​від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ" про негайне повернення літака в "Жуляни". У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі.
Літак повернувся в Київський аеропорт. Після посадки з борта повітряного судна українські поліцейські зняли людину, яка виявилась громадянином Вірменії. О 16:37 літак знову вилетів до Мінська і благополучно там приземлився. В авіакомпанії зазначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19:00 вилетів до Білорусі.
В "Бєлавіа" заявили, що мають намір вимагати з ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних з поверненням літака в міжнародний аеропорт "Жуляни".
Як повідомляв ONLINE.UA,  21 жовтня в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії зазнав аварії вертоліт Мі-8, 19 осіб від отриманих множинних травм померли на місці події, троє доставлені в лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?