До Києва прилетіли цікаві росіяни, яких одразу взяла СБУ: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

До Києва прилетіли цікаві росіяни, яких одразу взяла СБУ: з'явилося відео

ДПСУ
До Києва прилетіли цікаві росіяни, яких одразу взяла СБУ: з'явилося відео

В аеропортах Києва співробітники СБУ та прикордонники затримали шістьох громадян Росії, серед яких знаходилися можливі військові і особи, які мають зв'язки з бойовиками, воюючими на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.
В аеропорту «Бориспіль» під час оформлення рейсу, який прибув з Мінська, були виявлені 5 громадян Росії, які прибули в Україну вперше. В ході додаткового контролю у кожного з росіян знайшли однакову суму коштів в розмірі по 100 тисяч рублів в однакових конвертах. У деяких з них збігалася дата видачі паспортів. При цьому всі п'ятеро росіян метою свого перебування на території України відзначили відпочинок. Відзначається, що під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових або чітко проінструктованих людей.
Крім того, у одного з росіян виявили військовий квиток, жетон ЗС РФ і маскувальний халат. Також встановлено, що деякі з них, можливо, причетні до злочинного угрупування, пов'язаного з шахрайськими діями в банківській сфері. Зараз громадянам РФ відмовлено у перетинанні державного кордону. Тривають фільтраційно-перевірочні заходи.
Читайте також: На Львівщині при затриманні терористів поранений співробітник СБУ
Ще одного громадянина Росії, який також прилетів в Україну рейсом з Мінська, затримали в аеропорту «Київ». Під час прикордонного контролю на росіянина спрацювала база даних, оскільки відносно нього діяло доручення від правоохоронних органів.
"Далі під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік є головою Ради директорів однієї з групи компаній, яка займається фінансуванням проектів в Росії і за кордоном. Також з'ясувалося, що він має зв'язки з представниками незаконних збройних формувань, які воюють на сході України, адже в його телефоні були знайдені відповідні контакти, і крім того був нагороджений медаллю «За повернення Криму» особисто міністром оборони РФ", - йдеться в повідомленні.
Йому було відмовлено у пропуску через державний кордон.


Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ провела обшук в будинку у рівненського священика Віктора Земляного, який організовував Хресну ходу за мир Української православної церкви Московського патріархату влітку 2016 року.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?