До Києва вже привезли головну ялинку країни: з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва вже привезли головну ялинку країни: з'явилися фото і відео

До Києва вже привезли головну ялинку країни: з'явилися фото і відео
Джерело:  УНН

3 грудня Київ з Івано-Франківської області привезли головну ялинку країни, на Софіївській площі столиці вже почали установку каркаса.


Читайте також: Як зробити альтернативну ялинку до Нового року своїми руками: яскраві фото


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


Стало відомо, що новорічну ялинку на Софіївській площі запалять о 19:00 в День Святого Миколая 19 грудня. На заході будуть присутні родина президента України Петра Порошенка і багато високопоставлених українських чиновників.


"Встановлювати будуть з завтрашнього дня, до 15 грудня будуть працювати декоратори, 19 грудня о 19:00 Святий Миколай разом з почесними гостями, сім'єю президента, міністром культури, міським головою, запалять ялинку, і не тільки в Києві, це буде сигналом для всієї України", - розповів журналістам голова організаційного комітету "Новий рік на Софії" Ігор Добрудський.


Він зазначив, що декоратори почнуть роботу над головною ялинкою країни вже з 4 грудня, і 19 числа всі ялинки країни засвітяться в один момент. При цьому, вперше ялинка буде встановлена ​​в центрі Софіївської площі, щоб жителі і гості Києва могли ходити навколо неї.


"Основним символом цьогорічної ялинки буде Яворівська іграшка - це колір зелений, червоний і жовтий. На ній буде більше тисячі іграшок, які розробили майстра Явора Львівської області, - розповів Добрудскій. - Від ялинки будуть великі патоки, близько 4,5 км над нами буде зоряне небо, і воно буде як би підводити ялинку. Такий крок в дизайні ще ніхто не робив і наша ялинка буде найбільш креативна".


Він також зазначив, що ялинка, яку встановлюють на Софіївській площі, відноситься до сорту "Біла ялиця", при цьому їй 86 років і вона може стояти 35-40 днів без води.


На "112.ua" також оприлюднили відео того, як вибиралася головна ялинка країни:



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в окупованому бойовиками ЛНР Луганську невідомі зламали верхівку новорічної ялинки, що викликало у користувачів соцмереж хвилю жартів.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?