До кінця року в ЄС запрацює міжнародний трибунал щодо злочинів керівництва РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

До кінця року в ЄС запрацює міжнародний трибунал щодо злочинів керівництва РФ в Україні

До кінця року в ЄС запрацює міжнародний трибунал щодо злочинів керівництва РФ в Україні
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова, до кінця цього року повинен запрацювати міжнародний трибунал щодо розслідування злочинів військово-політичного керівництва РФ у війні проти України.

Джерело:  Forbes

До кінця року міжнародний трибунал почне розслідування злочинів РФ в Україні

Зокрема, в ОП обговорють декілька варіантів проведення розслідування злочинів військово-політичного керівництва РФ під час війни проти України: зокрема, надання відповідних повноважень прокурору, який займатиметься налагоджуванням передстартову роботу цього трибуналу.

Наразі також узгоджуються місце розташування трибуналу, та країни, які підтримуватимуть його роботу.

Міжнародний трибунал буде базуватися у Європі. Спочатку планували, що офіс буде у Києві. Касаційний цивільний суд навіть зголосився надати для цього приміщення, символічно, що воно знаходиться навпроти посольства РФ, - зазначив Смирнов.

Але рішення змінили для того, щоб довіра до цього органу була абсолютною з боку всіх країн цивілізованого світу.

Розташування трибуналу на території потерпілої від вийни країни може бути сприйнято неоднозначно, - пояснює представник ОП.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Наразі невідома кількість країни, які увійдуть до трибуналу Європейський парламент своїм рішенням вже визнав необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу та закликав надати технічну та фінансову підтримку для цього.

За словами Смирнова, мандатом роботи трибуналу буде розслідування злочину агресії проти України. Щонайменше військове та політичне керівництво РФ стане невиїзними, їм не буде спокою у цивілізованому світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?