До предмету "Захист України" в школах додадуть мінну безпеку та керування дронами
Категорія
Україна
Дата публікації

До предмету "Захист України" в школах додадуть мінну безпеку та керування дронами

До предмету "Захист України" в школах додадуть мінну безпеку та керування дронами
Джерело:  online.ua

З вересня у школах з різних регіонів України будуть апробовувати проєкт оновленої дисципліни “Захист України”.

Джерело: МОН

Нововведення на предметі Захист України

Тепер на уроках із захисту України буде “більше практики, більше актуальних знань і навичок, більше життєво необхідних умінь”.

 Навики домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть у пригоді в походах або якщо трапиться халепа. Знання з мінної безпеки допоможуть правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами та вбережуть життя і здоров'я. А навички керування БПЛА використовують відеографи, геодезисти, археологи та ще безліч спеціалістів у професійній діяльності, - йдеться у повідомлені.

Міносвіти планує провести курс для вчителів із залученням міжнародних і громадських організацій, які мають досвід у навчанні дорослих і готові вчити вчителів керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму.

Усе це — навички, необхідні у повсякденному житті, і це не лише про потреби оборони, - додали в міністерстві.

Там додали, що скоро робочі групи почнуть напрацьовувати пропозиції з оновлення практичної складової дисципліни.

До програми додадуть практичні заняття, підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються військові.

Ми всі вчимося жити в умовах нової реальності. І завдання шкільної освіти — підготувати учнів до неї та дати опору для майбутнього росту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?