До Приазов'я приїхали високопоставлені чиновники ЄС: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

До Приазов'я приїхали високопоставлені чиновники ЄС: що сталося

До Приазов'я приїхали високопоставлені чиновники ЄС: що сталося
Джерело:  online.ua

Група високопоставлених чиновників ЄС 29 січня прибула до Приазов'я, щоб побачити на власні очі збитки і проблеми, викликані війною Росії проти України.

Про це повідомила прес-секретарка МЗС України Катерина Зеленко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

До Приазов'я приїхали високопоставлені чиновники ЄС (фото - twitter.com/katerynazelenko)

"Нічого не може замінити побачені на власні очі збитки і нагальну потребу цивільного населення, викликані війною Росії проти України. Томаш Петршичек, Андерс Самуельсен і Павло Клімкін тільки прибули до Маріуполя", - написала Зеленко.

Відзначається, що головною метою місії ЄС на високому рівні в Приазов'ї є оцінка соціальної, політичної та економічної ситуації в регіоні, який серйозно постраждав від російського свавілля в Азовському морі. За підсумками візиту буде прийнято рішення, як посилити підтримку Приазов'я в рамках діючих програм за сприянням європейських фінансових інститутів.

Місія ЄС відправилась до Приазов'я (фото - twitter.com/katerynazelenko)

Місію ЄС в Приазов'ї очолює виконавчий директор з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії Томас Майр-Гартінг і керівник Групи підтримки України при Єврокомісії Петро Вагнер.

Також сьогодні в Україну прибули глави МЗС Данії та Чехії Андерс Самуельсен і Томаш Петршичек. Вони разом в міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним вирушили до Маріуполя. Також у них заплановано відвідання КПВВ "Гнутове".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Донбас відвідала делегація ПАРЄ, щоб з'ясувати на місці стан справ з безпекою в регіоні і умови роботи там місії ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?