До Путіна погано доходить: глава Пентагону виступив с жорстокою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

До Путіна погано доходить: глава Пентагону виступив с жорстокою заявою

До Путіна погано доходить: глава Пентагону виступив с жорстокою заявою
Джерело:  yahoo.com

Росія продовжує порушувати міжнародні угоди, через що США не можуть довіряти керівництву цієї країни. До Путіна явно погано доходить, що всі його дії створюють ворожість проти його людей.

З такою жорстким заявою на адресу Путіна виступив глава Пентагону Джеймс Меттіс на форумі по безпеці в Каліфорнії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Меттіс звинуватив Путіна в підриві демократичних процесів в США, який російський лідер проводить шляхом втручання у вибори. Він підкреслив, що Росія спробувала втрутитися і в проміжні вибори в США в минулому місяці - так само, як вона це робила в 2016 році, але американська влада зробила и буде робити все необхідне, щоб продовжувати надійно захищати свою демократію.

Також Меттіс прокоментував ситуацію в Керченській протоці з захопленням Росією українських кораблів і моряків, через що президент США Дональд Трамп скасував зустріч з Путіним на полях саміту G20.

"До містера Путіна явно туго доходить. Він не визнає, що те, що він робить, насправді створює ворожість проти його людей. Те, що ми бачимо, що Путін робить, не дотримуючись міжнародних угод ... ми маємо справу з ким -то, кому ми просто не можемо довіряти", - підкреслив Меттіс, назвавши Путіна "slow learner" (в перекладі з англ. - поганий учень, тугодоходящий, тупуватий).

Раніше держсекретар США Майк Помпео повідомляв, що нова зустріч Трампа і Путіна може відбутися тільки після того, як Росія поверне Україні захоплені кораблі і моряків. При цьому 1 грудня представниця Білого дому Сара Сандерс уточнила, що Трамп під час офіційної вечері на саміті G20 все ж провів неформальну розмову з Путіним. Відзначається, що це було коротке спілкування.

Як повідомляв ONLINE.UA, за підсумками саміту G20 Путін заявив, що допускає можливість обміну українських моряків, захоплених в Керченській протоці, але тільки після завершення суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?