До України їде важливий американський противник Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

До України їде важливий американський противник Путіна

До України їде важливий американський противник Путіна

Американський сенатор Джон Маккейн з Арізони, який критикував політику президента Росії Володимира Путіна і очолював рух за надання зброї Україні, в грудні відвідає Київ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в США.
Глава комітету збройних сил Сенату Джон Маккейн відвідає Україну разом з головою підкомітету з фінансування Держдепартаменту США, зарубіжних операцій і суміжних програм Комітету з питань асигнувань Сенату, членом сенатських комітетів з питань збройних сил Ліндсі Гремом. Про це Грем заявив на зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе і послом України в США Валерієм Чалим.

Читайте також: Трамп все зрозумів і дасть Україні летальну зброю - сенатор США
Повідомляється, що під час зустрічі сторони обговорили питання, пов'язані з протидією агресії Росії проти України.
"Віце-прем'єр і посол подякували сенаторові за підтримку в ухваленні Конгресом законодавчих актів, які передбачають збільшення США допомоги нашій державі. Окремо відзначено включення підкомітетом, який очолює Грем, в проект "Закону про асигнування на потреби Державного департаменту, зарубіжні операції і суміжні програми на 2017 фінансовий рік" положення, яке санкціонує надання Україні нових кредитних гарантій США в 2017 бюджетному році", - йдеться в повідомленні диппредставництва.
Також наголошується, що увагу в ході зустрічі було приділено спільним крокам з метою забезпечення ухвалення Сенатом США і набуттям чинності законом "Про підтримку стабільності і демократії в Україні".
"Сенатор Грем запевнив у тому, що питання підтримки України і надалі відноситиметься до пріоритетів його діяльності і в цьому контексті підтвердив намір відвідати нашу країну в кінці грудня разом з головою Комітету збройних сил Сенату Маккейном", - заявили в українському посольстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, в січні Маккейн різко розкритикував міністерство оборони США за те, що вони спираються на російські ракетні двигуни для запуску американських військових космічних супутників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?