До українців звернулися з важливим оголошенням про вакцину від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

До українців звернулися з важливим оголошенням про вакцину від COVID-19

До українців звернулися з важливим оголошенням про вакцину від COVID-19
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я оголосило про початок в Україні процесу розбудови інституту вакцин. Очільник відомства Максим Степанов підкреслив, що відновлення почалося за повної підтримки з боку державного лідера Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства.

За його словами, йдеться не тільки про засоби проти коронавірусу COVID-19.

"Президент налаштований повністю відновити в Україні виробництво вакцин. Ми говоримо не лише про COVID-19. Мова про вакцини, які використовуємо щороку згідно календаря щеплень. Ми їх щороку закуповуємо за кордоном, але у нас є можливість розпочати їх виготовлення в Україні. Водночас ми маємо своїх вчених, які здатні це все робити", - наголосив Степанов.

Водночас міністр звернув увагу на технічні можливості займатися розробкою власних препаратів, в Україні працюють талановиті професіонали, які мають відповідні потужності.

Степанов нагадав, українську вакцину проти коронавірусу представили Зеленському після шестимісячної праці над препаратом. Утім, для завершення проєкту необхідні ще довгі місяці, адже він тільки-но вийшов на стадію випробування на людях.

Степанов розкритикував людей, які не вірять у спроможність української системи розробити повноцінну вакцину проти COVID-19, він буквально назвав їх особами із синдромом меншовартості. Політик закликав позбавлятися такого сприйняття усього українського, адже можливості для розробки у медиків нібито дійсно є.

Як повідомляв ONLINE.UA, препарат ремдесивір, який використовують для лікування важких пацієнтів з коронавірусом COVID-19, незабаром доставлять до України. Міністерство охорони здоров’я очікує партії, що сягає 14 тисяч флаконів ліків. У відомстві нагадали про його використання у США, країнах ЄС, Японії та Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?