До Землі летить небезпечний астероїд: що потрібно знати
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

До Землі летить небезпечний астероїд: що потрібно знати

До Землі летить небезпечний астероїд: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Астероїд 1998 HL1 наблизиться до Землі на мінімальну відстань. За прогнозами астрономів, це станеться вже 25 жовтня. Варто зазначити, що його діаметр становить 440 до 990 метрів, тому астероїд відносять до класу потенційно небезпечного.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "cnet.com".

Експерти запевняють, що загрози зіткнення немає. Мінімальна відстань цього астероїда до орбіти Землі тоді складе 6,2 мільйона кілометрів. Це в 16 разів більше, ніж відстань від нашої планети до Місяця.

За словами астрономів, швидкість астероїда становить 11,2 км /с. Наступного разу 1998 HL1 зблизиться із Землею у 2051 році. Але й у цьому випадку ймовірнысть зіткнення із Землею мінімальна.

"На мінімальну відстань 1998 HL1 зблизиться із Землею 25 жовтня в 20:00 за київським часом. За астероїдом можна буде стежити онлайн – за посиланням virtualtelescope.eu. Варто зазначити, що NASA підписало контракт з приватною ракетобудівній компанією SpaceX щодо запуску космічного апарату DART. Цей пристрій повинен знищувати потенційно небезпечні для Землі астероїди. У жовнті 2022 року апарат DART зіштовхнеться із 170-метровим астероїдом на відстані у декілька мільйонів кілометрів до Землі", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  телескоп Hubble зробив нові унікальні знімки Урана і Нептуна, які вразили вчених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?