До Землі мчить величезний астероїд 2011 ES4 - наскільки він небезпечний
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить величезний астероїд 2011 ES4 - наскільки він небезпечний

До Землі мчить величезний астероїд 2011 ES4 - наскільки він небезпечний
Джерело:  online.ua

У вівторок, 1 вересня, відбудеться нова космічна подія, про яку населення планети попередили в NASA. В цей день до Землі на мінімальну відстань наблизиться потенційно небезпечний астероїд 2011 ES4 розміром з багатоповерхівку. Зближення космічного об'єкта з Землею відбудеться о 19:12 за київським часом. У цей період астероїд на швидкості 7-8 км/с наблизиться до нашої планети на відстань близько 120 тисяч кілометрів - це приблизно в 3,2 рази менше відстані від Землі до Місяця. Наступного разу на таку відстань до Землі наблизиться тільки астероїд 2008 DB, причому станеться це тільки в 2032 році. Вчені розповіли, наскільки небезпечний цей астероїд і чи варто побоюватися землянам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США.

За розрахунками вчених, астероїд, що наближається до Землі, в діаметрі досягає від 22 до 49 метрів. Він належить до групи навколоземних астероїдів "Аполлон", які регулярно перетинають орбіту Землі. Останній раз астероїд 2011 ES4 зблизився із Землею 13 березня 2011 року.

За прогнозом експертів, астероїд 2011 ES4 не несе ніякої небезпеки. Вони пояснюють, що астероїди з групи "Аполлонов" досить часто наближаються до Землі - тільки в серпні 2020 року фахівці зафіксували майже 80 зближень, найближче з яких склало менше 8 тисяч кілометрів. Втім, за твердженням фахівців, навіть якби астероїд і зміг прорватися крізь атмосферу Землі, то, найімовірніше, він згорів би при падінні.

Нагадаємо, кілька днів тому в космосі сталося не менш яскрава подія - повз Землю на рекордному близькій відстані від планети пролетів астероїд розміром з мінівен. Що найцікавіше, наближення до Землі космічного тіла проґавили вчені. Вони виявили астероїд тільки після точки Найбільшого зближення. Астрономи після події поспішили виправдатися і заспокоїти населення планети. Вони запевняють, що навіть якщо б цей мініатюрний астероїд був на траєкторії зіткнення, він, ймовірно, перетворився б на вогненну кулю і розпався б в атмосфері. За твердженням вчених, тільки деякі з подібних об'єктів виявляються за кілька годин до зіткнення із Землею, і їх надзвичайно важко побачити, поки вони не наблизяться до планети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 листопада до Землі наблизиться астероїд 2018 VP1. Цей астероїд має невеликі розміри - близько 2-4 метрів, а його можливому зіткненню із Землею повністю виключено, хоч він і відноситься до небезпечного класу Аполлон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?