До Землі мчить величезний астероїд: оприлюднені цікаві деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить величезний астероїд: оприлюднені цікаві деталі

До Землі мчить величезний астероїд: оприлюднені цікаві деталі
Джерело:  online.ua

Вночі 15 вересня мимо Землі пронесеться гігантський астероїд, який розмірами перевищує величні людські хмарочоси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американський телеканал CNN.

Відомо, що небесне тіло отримало ідентифікаційну назву 2000 QW7. Його діаметр астрономи оцінили від 290 до 650 метрів.

Фахівці прогнозують, що астероїд наблизиться до нашої планети на відстань близько 5,3 мільйона кілометрів. Його швидкість наразі сягає 23 тисячі кілометрів на годину.

Журналісти порівняли виявлений об'єкт з величезним хмарочосом Бурдж-Халіфа у Дубаї - 828 метри, та Шанхайською вежею - 632 метри.

Вчені вважають, що жодної небезпеки астероїд не несе людству, проте явище все ж таки цікаве. Найбільше зближення його із Землею очікується о 02:54 15 вересня за київським часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, "Роскосмос" заявив про бажання перевірити, чи справді американські космонавти відвідували Місяць протягом чинності проекту "Аполлон". Для цього росіяни здійснять власні місії до земного сателіта. Цікаво, що керівник установи Дмитро Рогозін не оголосив жодних причин, з яких у Москви могли б з'явитися ґрунтовні сумніви щодо космонавтики Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?