Доба в АТО: штаб зафіксував майже 50 обстрілів, двоє військових поранено
Категорія
Події
Дата публікації

Доба в АТО: штаб зафіксував майже 50 обстрілів, двоє військових поранено

Доба в АТО: штаб зафіксував майже 50 обстрілів, двоє військових поранено
Джерело:  online.ua

Минулої доби 21 травня бойовики здійснили 48 обстрілів, двоє українських військовослужбовців зазнали поранень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО у Facebook.

Так, на Приморському напрямку бойовики 17 разів застосовували зброю. Зокрема, вони здійснили обстріл українських позицій поблизу Широкиного з міномету калібру 120 мм. Поруч, по укріпленнях ЗС України в районі Водяного, декілька разів бив ворожий танк. Бійців сил АТО, котрі тримають оборону неподалік Гнутового, противник обстрілював з 82-мм мінометів, а біля Павлополя - з озброєння БМП. На тих же ділянках лінії зіткнення, а також неподалік Лебединського, Чермалика та Новотроїцького бойовики періодично застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

Читайте також: Бойовики на Донбасі планують масово дезертирувати у разі загострення ситуації - розвідка

Донецький напрямок. 24 рази впродовж минулої доби незаконні збройні формування порушували тишу на цій ділянці фронту. Найчастіше - на підступах до Авдіївки, бойовики гатили з 82-мм та 120-мм мінометів, а також засобів ураження меншого калібру. Східніше, біля Кам'янки, ворог також застосовував міномети калібру 82 мм та зенітну установку. З таких же мінометів, стрілецької зброї та гранатометів окупанти били неподалік Верхньоторецького, Опитного та Пісків. З передмістя тимчасово окупованої Горлівки бойовики вели вогонь по опорних пунктах в районі Зайцевого та Майорська. 
Окрім того, вчора близько 19.00 години бойовики зі сторони окупованого населеного пункту Ясинувата обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 7 фактів використання бойовиками зброї. Так, ввечері зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли українських захисників поблизу Троїцького. Неподалік Кримського та Золотого били з мінометів калібру 82 мм. В районі Малинового противник застосовував автоматичні станкові гранатомети.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що в районі донецького аеропорту знову розпочались гарячі бої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?