Офіс доброчесності НАЗК та програма «Долучайся!» представили Маніфест доброчесності
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс доброчесності НАЗК та програма «Долучайся!» представили Маніфест доброчесності

Офіс доброчесності НАЗК та програма «Долучайся!» представили Маніфест доброчесності
Джерело:  online.ua

Офіс доброчесності НАЗК у співпраці з Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!» USAID/ENGAGE проводить просвітницьку кампанію «Доброчесність перемагає!», яка спонукає українців відмовитися від побутової корупції на користь доброчесних альтернатив. 

Джерело: Маніфест доброчесності

48% українців вважають подолання корупції однією з головних цілей для України на найближчі 10 років. Відомо, що майже кожен четвертий українець особисто стикався з корупцією.

Найвищі показники у сфері охорони здоров’я та освіти: майже 56% громадян стикалися з корупцією в медицині, а 38% — у вищій та середній освіті.

Бути доброчесними — це визначальна риса нової України. І водночас це наш щоденний вибір. Лише завдяки об’єднаним зусиллям ми зможемо побудувати суспільство та державу, в якій будуть жити щасливо наступні покоління.

Особливо гостро це відчувається зараз — під час повномасштабної війни Росії проти України, коли українці боронять свою рідну землю та свободу.

Маніфест доброчесності

  1. Я вірю в сильну та незалежну Україну.

  2. Дбати про своє благополучне майбутнє важливіше, ніж отримувати тимчасові недоброчесні вигоди зараз.

  3. Я роблю вибір кожного дня на користь своєї країни та свого щасливого життя в ній.

  4. Знаю, що я можу багато змінити у своїй країні та беру на себе цю відповідальність.

  5. Як мені жити (доброчесно чи ні) — залежить лише від мене.

  6. Я раніше помилявся(сь), але зробив(ла) висновки та щодня навчаюся, щоб бути завтра кращим(ою).

  7. Мені не соромно просити про допомогу, щоб змінити своє життя на краще.

  8. Я знаю, як мені діяти, щоб побороти побутову корупцію.

  9. Я вважаю, що корупція є неприпустимою незалежно від того, хто пропонує чи вимагає хабар — рядовий громадянин, чи топ-чиновник.

  10. Я впевнений/впевнена, що роблю правильно, відстоюючи принципи доброчесності, та знаю, що мене завжди підтримають українці.

Розповідайте про своє рішення жити доброчесно — поділіться Маніфестом доброчесності  та долучайтесь до просвітницької кампанії «Доброчесність перемагає!».

Місія Офісу доброчесності — запускати освітні ініціативи для поширення доброчесності. Команда займається просвітництвом та взаємодією з партнерами у сфері запобігання корупції, активно працює над тим, аби зробити доброчесність новою нормою.

Кампанія «Доброчесність перемагає!» впроваджується в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Зміст кампанії є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?