Добувачі бурштину влаштували побоїще з поліцією, є постраждалі
Категорія
Україна
Дата публікації

Добувачі бурштину влаштували побоїще з поліцією, є постраждалі

Добувачі бурштину влаштували побоїще з поліцією, є постраждалі
Джерело:  online.ua

У Рівненській області нелегальні добувачі бурштину чинили опір працівникам поліції, в результаті чого семеро правоохоронців потрапили до лікарні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.
29 березня в чергову частину Сарненського відділу поліції надійшло два повідомлення про незаконний видобуток бурштину.
У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі "Мохи" Клесівського лісництва майже 30 старателів добувають "сонячний камінь". Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, кількість копачів бурштину тоді зросла до 50-ти.
В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялися, погрожували фізичною розправою.
До того ж, щоб перешкодити документуванню правопорушення, а надалі й вилученню обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.
30 березня об 11.40 в урочищі "Гальбін" орієнтовно 30 осіб підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення громадської безпеки та порядку.
Крім того, вранці поблизу Клесового майже тисяча людей перегородили дорогу для в'їзду в урочище Смітник. Старателі погрожували поліцейським і чинили опір.
В результаті сутички 7 правоохоронців потрапили в лікарню з тілесними ушкодженнями.
За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження у частині 2 статті 342 Кримінального кодексу. Ведуть досудове розслідування.
Нагадаємо, Службабезпеки України встановила, що співробітники районного відділу поліції в Рівненській області надавали заступництво незаконному видобутку бурштину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?