Договір вигідний і для США: в Японії виступили з новою заявою про мирну угоду з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Договір вигідний і для США: в Японії виступили з новою заявою про мирну угоду з Росією

Договір вигідний і для США: в Японії виступили з новою заявою про мирну угоду з Росією
Джерело:  online.ua

Мирний договір Японії та Росії буде вигідний і для США, так як сприятливо відіб'ється на безпеці і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

З такою заявою виступив японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе, передає ONLINE.UA з посиланням на NHK.

Глава японського уряду уточнив, що Токіо розраховує знайти спосіб, щоб росіяни, які проживають на чотирьох спірних Курильських островах, яких Москва вважає своїми, погодяться з "переходом приналежності до Японії". Абе підкреслив, що японська влада дотримуються саме такого підходу при обговоренні мирного договору з Росією.

Абе нагадав, що вже 14 січня в Москві відбудеться зустріч глав МЗС Росії і Японії Сергія Лаврова та Таро Коно по мирному договору, а після цього він особисто відправитися на зустріч з Путіним, щоб поставити крапку в територіальній суперечці і укладенні мирного договору між Японією і Росією , питання по якому відкрито понад півстоліття.

Нагадаємо, спірні Курильські острови, які є територією Японії, були включені до складу СРСР після Другої світової війни в 1956 році на основі Спільної декларації про припинення війни між двома державами. У 1960 році в СРСР анулювали цей договір, поставивши ультиматум Японії про те, що повернуть Токіо острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан, а також групу островів Хабомаї в тому випадку, коли з японської території будуть виведені всі іноземні війська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Абе заявив про вирішальний момент в переговорах з Москвою по мирному договору між Японією і Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?