Догралися: РФ потрапила в антирейтинг Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

Догралися: РФ потрапила в антирейтинг Євросоюзу

Догралися: РФ потрапила в антирейтинг Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Влада ЄС додала Росію до переліку країн, які систематично порушують права людини. Про це йде мова у постанові, прийнятій у понеділок, 18 лютого, на Раді ЄС із закордонних справ, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Зазначається, що РФ п'ять разів у різному контексті згадується серед держав, що систематично порушують принципи демократії та права людини.

"Серед регіонів, де люди зазнають утисків, є незаконно анексовані Росією місто Севастополь, що у Криму, а також райони Східної України. До списку увійшли також Білорусь, Бурунді, Камбоджа, Китай, Іран, М'янма, Саудівська Аравія, Венесуела, Південний Судан, Туреччина, Зімбабве і низка інших", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що 18 лютого Рада міністрів Євросоюзу під час засідання ухвалила так званий"азовський" пакет санкцій проти Російської Федерації. Це санкції у відповідь на російське втручання в роботу демократичних інститутів за кордоном, а також – за агресію в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, 23 країни цьогоріч потрапили до "чорного списку" Єврокомісії через фінансування тероризму та недостатню боротьбу з відмивання грошей. Цей перелік використовують європейські банківські установи при проведенні робіт із вказаними країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?