Догралися: Зеленський хоче карати нардепів-кнопкодавів солідними штрафами
Категорія
Україна
Дата публікації

Догралися: Зеленський хоче карати нардепів-кнопкодавів солідними штрафами

Догралися: Зеленський хоче карати нардепів-кнопкодавів солідними штрафами
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського хоче передбачити штрафи від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кнопкодавство у Верховній Раді. З даною заявою виступив представник президента у парламенті Руслан Стефанчук, передає ONLINE.UA.

"Ми запропонували внести зміни у Кримінальний кодекс України, згідно з яким, особа, яка порушує обов’язок іншого народного депутата голосувати особисто, вона буде притягуватися до кримінальної відповідальності у вигляді штрафу від 3 тисяч до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів", - сказав Стефанчук.

За його словами, команда Зеленського хотіла би внести ще одну санкцію щодо депутатських прогулів, яка передбачає громадські роботи.

 Варто зазначити, що 21 червня президент Володимир Зеленський вніс в Раду законопроект проти кнопкодавів. Раніше Адміністрація президента повідомляла про підготовку законопроектів про кримінальну відповідальність народних депутатів за неперсональне голосування і про відповідальність парламентарів за прогули засідань.

Як повідомляв ONLINE.UA, Конституційний суд України провів закрите засідання 20 червня,  на якому розглянув законність розпуску Президентом України Володимиром Зеленським, Верховної Ради. Суд таки дозволив розпустити Верховну Раду восьмого скликання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?