Догрався з НАТО: "друг Росії" поруч з Україною прийняв важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Догрався з НАТО: "друг Росії" поруч з Україною прийняв важливе рішення

Догрався з НАТО: "друг Росії" поруч з Україною прийняв важливе рішення
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон 27 грудня відправив у відставку міністра оборони країни Анатолія Шалару через його лояльні висловлювання на адресу НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.
«Нагадаю, що цей міністр загравав з НАТО, прекрасно знаючи, що ми за Конституцією є нейтральною країною, відкрито пропагував об'єднання Молдавії і Румунії», - заявив Додон.
За словами Додона, Шалар неодноразово звинувачувався в корупції і завданні молдавському оборонному відомству збитків на десятки мільйонів леїв.

Читайте також: Но вий президент Молдови знову скандально висловився про Крим
16 грудня міністр оборони Молдови заявив, що армія РФ може захопити столицю Молдови Кишинів за дві години.
За словами Шалару, Москва в разі визнання Придністров'я зможе наростити свій військовий контингент в регіоні до 20-30 тисяч чоловік. Зараз же, за його словами, в невизнаному Придністров'ї розташовується близько 500 російських миротворців і близько двох тисяч військовослужбовців оперативної групи російських військ.
В кінці листопада президент Молдови Додон заявив, що міністр оборони країни повинен сидіти в тюрмі «через усе те зло, що він зробив». «Шалару - це вувузела (довга дудка, що видає монотонний звук - Ред.) уніонізму (руху за входження Молдавії до складу Румунії - Ред.). Він не небезпечний, але створює дуже багато шуму», - сказав Додон.
Відзначимо, Ігор Додон є прихильником Росії і підтримує політику президента РФ Володимир Путіна.
Як повідомляв ONLINE.UA, мережу розбурхало зняття прапора Європейського Союзу з будівлі резиденції нового президента Молдови Ігоря Додона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?