Доходи РФ від продажу енергоресурсів перевищують її витрати на війну проти України — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Доходи РФ від продажу енергоресурсів перевищують її витрати на війну проти України — ЗМІ

Доходи РФ від продажу енергоресурсів перевищують її витрати на війну проти України — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Згідно з новим аналізом, Росія досі отримує рекордні доходи від експорту енергоносіїв. Ці доходи значно перевищують витрати на війну в Україні. Лідером серед покупців став Китай, на другому місці - Німеччина.

Джерело: Spiegel

РФ заробила на енергоносіях більше, ніж витратила на війну

Фінський Центр дослідження енергетики та чистого повітря (CREA) провів відповідне дослідження.

Згідно з ним, доходи Росії від експорту викопної енергії за перші шість місяців війни в Україні значно перевищили витрати на вторгнення.

CREA повідомив, що дохід за цей період становив еквівалент 158 мільярдів євро. З іншого боку, вартість війни оцінюється в сто мільярдів євро.

Аналіз фіксує експорт нафти, газу та вугілля в період з 24 лютого по 24 серпня цього року, а також оцінюються дані морського та трубопровідного транспорту. Вони показали, що ЄС був найбільшим покупцем поставок з 85 мільярдами євро, за яким ішов Китай з 35 мільярдами євро, - пише видання.

З країн ЄС у лідерах є Німеччина, яка випередила інші країни з обсягом 19 мільярдів євро, що зробило її другим за величиною покупцем російського викопного палива у світі, одразу після Китаю.

Аналітик CREA Лаурі Міллівірта пояснив, що Росія «все ще отримує рекордні прибутки» від викопного палива, незважаючи на падіння обсягів експорту  .

Щоб боротися з цим, уряди повинні запровадити тарифи або обмеження цін на імпорт з Росії та прискорити заходи з енергозбереження. Перш за все, необхідно скоротити споживання нафти і газу «шляхом прискорення використання чистої енергії та електрифікації за допомогою теплових насосів і електромобілів», - каже Міллівірта.

Незважаючи на спроби скоротити споживання газу, Німеччина все ще залежить від російського імпорту енергоносіїв, особливо з початку війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?