Доказів вини РФ щодо вбивства українських захисників в Оленівці достатньо — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Доказів вини РФ щодо вбивства українських захисників в Оленівці достатньо — Зеленський

Доказів вини РФ щодо вбивства українських захисників в Оленівці достатньо — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо теракту в Оленівці, умисно влаштованого окупантами.

Джерело: Офіс президента

Зеленський провів нараду щодо теракту в Оленівці

Зеленський провів нараду з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, начальником ГУР МОУ Кирилом Будановим, в. о. голови СБУ Василем Малюком та уповноваженим ВРУ з прав людини Дмитром Лубінцем.

Детально обговорили теракт, влаштований російськими нелюдами в Оленівці, унаслідок якого було цинічно вбито понад 50 полонених українських захисників. Доказів, що це був спланований злочин, задосить. І це чергове підтвердження того, що Росія – держава-терорист.

ООН і МКЧХ, що мали гарантувати збереження життя та здоров’я наших військовополонених, повинні негайно відреагувати.

Кожен окупант, який знущається з українців, який катує і вбиває, повинен знати, що відплата за це буде. Навіть якщо хтось із російських убивць сподівається, що їх не притягнуть до відповідальності, що вони десь сховаються, хай знають: вони відповідатимуть у будь-якому разі. Географія, час, кордони й стіни не зупинять справедливої відплати, - сказав Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ, в. о. голови Служби безпеки, начальник ГУР МОУ та уповноважений Верховної Ради з прав людини заявляють, що на спланований характер цього злочину та скоєння його російською стороною вказують багато задокументованих доказів, зокрема умисне переведення бійців у нове приміщення незадовго до вибуху, аналіз характеру ушкоджень та руху вибухової хвилі, перехоплення телефонних розмов бойовиків, відсутність обстрілів у вказаному місці тощо.

Все це не залишає сумніву: вибух в Оленівці був російським терористичним актом і грубим порушенням міжнародних домовленостей.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?