Докотилися: Держдума РФ схвалила покарання за неповагу до влади
Категорія
Світ
Дата публікації

Докотилися: Держдума РФ схвалила покарання за неповагу до влади

Докотилися: Держдума РФ схвалила покарання за неповагу до влади
Джерело:  online.ua

Держдума Росії схвалила в другому читанні законопроект про відповідальність за образливі висловлювання про органи влади, символи держави та суспільства. "За" проголосували 327 депутатів, "проти" – 42, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Даним законопроектом пропонується запровадити штраф  до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж навіть адміністративним арештом на термін до 15 діб. Відповідно до тексту закону, покарати можуть за інформацію, яка не лише "виявляє явну неповагу", але й "ображає людську гідність та громадську мораль".

"За публікацію "фейків" громадян хочуть штрафувати на суму до 100 тисяч рублів, посадових осіб – до 200 тисяч, юридичних – до півмільйона.Якщо порушення повторне або ж створює фейкові перешкоди для важливих об’єктів, то штраф для юридичних осіб може сягати півтора мільйонів рублів", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що у другому читанні прийняли поправки, які дещо пом’якшують закон. Офіційні ЗМІ матимуть можливість оперативно видалити фейкове повідомлення, аби уникнути штрафу.

Як повідомляв ONLINE.UA, до Держдуми РФ уже внесено законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?