Донбас Путіну не потрібен: екс-депутат Держдуми РФ розповів, навіщо Росії війна на сході України
Категорія
Політика
Дата публікації

Донбас Путіну не потрібен: екс-депутат Держдуми РФ розповів, навіщо Росії війна на сході України

Донбас Путіну не потрібен: екс-депутат Держдуми РФ розповів, навіщо Росії війна на сході України
Джерело:  online.ua

Донбас російському голові Володимиру Путіну не потрібен і ніхто не збирається інтегрувати його в склад Росії.

Про це заявив російський політик, екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов в інтерв'ю українському телеканалу, передає ONLINE.UA.

На думку Пономарьова, сам по собі окупований Донбас не представляє інтересу для Кремля. Цю територію Путін має намір використовувати для торгів з Україною по анексованому Криму.

"Я думаю, що питання ж зовсім не в Донбасі. Донбас Путіну не потрібен. Там було і так дуже багато проблем в Росії у вугільній галузі в Ростовській області, щоб хоч хто-небудь з російських лідерів хотів би брати на себе головний біль ... і інтегрувати Донбас до складу Росії", - вважає Пономарьов.

Він підкреслив, що Путін розпалює ситуацію на Донбасі, щоб вплинути на внутрішню ситуацію в Україні. Пономарьов переконаний, що Путін навіть погодився б на те, щоб заплатити Україні за те, щоб вона забула про Крим.

"Донбас потрібен для того, щоб впливати на внутрішню ситуацію в Україні, і для того, щоб було чим торгуватися за Крим. Путін, може бути, навіть і погодився б на те, щоб тим чи іншим способом України дати якихось грошей для того , щоб вона забула про Крим, і тоді можна і про Донбас, і про все інше, і так далі, тому що гроші в Росії є ... Це для пенсіонерів їх немає, а для різних зовнішньополітичних справ, для Венесуели мільярд, наприклад ...", - додав екс-депутат Держдуми РФ.

Він також прокоментував запропонований представником ОБСЄ Мартіном Сайдиком новий мирний план по Донбасу. Пономарьов вважає, що цей план реальний, але вимагає багато в чому доробок.

"Що в цьому плані, мені здається, вимагає доопрацювання, як сказав пан Клімкін, так це питання з виборами. Не можна проводити вибори в умовах неврегульованого конфлікту. І введення миротворців або міжнародної адміністрації - це не означає, що війна закінчилася в цю ж секунду" , - сказав Пономарьов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в розвідці США зробили тривожний прогноз щодо дій Росії в Україні. Там заявили, що Росія продовжить військову, політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб пошкодити зусиллям Києва по інтеграції в ЄС і посилення зв'язків з НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?