Допомога для України: ЄС підготував гарні новини на тлі пандемії COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Допомога для України: ЄС підготував гарні новини на тлі пандемії COVID-19

Допомога для України: ЄС підготував гарні новини на тлі пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Україна незабаром отримає 80 мільйонів євро від офіційного Брюсселя для боротьби проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Представництво ЄС в Україні.

Згідно із заявою Брюсселя, наша країна окрім як вторгнення Росії зазнала шкоди від пандемії небезпечної інфекції. ЄС привітав також обмеження, які ввів Київ для запобігання епідемії.

Зазначається, що Брюссель "продовжить підтримувати Україну в цій небаченій кризі та, щоб полегшити її вплив на систему охорони здоров’я, повсякденне життя людей та економіку, готує комплекс заходів допомоги для окремих країн-партнерів і регіону східного сусідства загалом".

Комісар з питань європейської політики сусідства Олівер Варгеї пояснив, що допомога надається у надзвичайно скрутний час.

"Завдяки цьому пакету підтримки ми прагнемо врятувати життя та зміцнити стійкість суспільства. Ми підтримуємо реагування України на різке зростання потреб у галузі охорони здоровʼя і соціальної допомоги, а також необхідності захисту бізнесу й робочих місць. Ми знаємо, що нам потрібно швидко та ефективно діяти для посилення державних і громадських дій", - додав він.

Загалом обсяг допомоги країнам "Східного партнерства" становить 140 мільйонів. Найбільшу частину отримає саме Україна.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирішив заспокоїти українців — він наголосив, що пандемія коронавірусу не зруйнує безвіз України з Євросоюзом. За його словами, влада ЄС не допустить цього, оскільки втрата Шенгену стане для неї болючим та непоправним ударом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?