Американські вчені виявили несподівані властивості лушпиння какао-бобів. Вказано, що вони допомагають боротися з ожирінням і старінням, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medical Xress.
Згідно з останніми результатами досліджень, три фенольних з'єднання з лушпиння какао-бобів усувають пов'язане з ожирінням хронічне запалення, а також повертають резистентність до інсуліну. Остання може бути причиною виникнення діабету другого типу і скорочення тривалості життя.

"Протокатехова кислота, епікатехін і проціанідини B2, що містяться в лушпинні какао-бобів, як разом, так і окремо сприяють відновленню пошкоджених мітохондрій, знижують ступінь накопичення жиру і блокують запальні процеси", - сказано в повідомленні.
Як відомо, лушпиння какао-бобів називається какаовеллою і використовується для приготування шоколаду і удобрення грунту.
Окрім того, нещодавно медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також перешкоджати появі шуму у вухах у людей середнього віку.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Японії винайшли морозиво, яке не тане в спеку.